Jamlikhalsa

Mental träning

Mental träning är något fler och fler väljer att ägna sig åt idag. Många har sett fördelarna med att faktiskt arbeta mentalt och hur det kan hjälpa dem framåt i livet. Det krävs en del arbete och du behöver kunskaper inom mental träning för att få ut maximalt av det. Många väljer därför att gå en kurs för att lära sig mer.

Mental träning kurs

Att lära sig om mental träning kan vara svårt och därför är det allt fler som väljer att gå en mental träning kurs. Idag finns det gott om kurser inom ämnet, samt företag som erbjuder sådan, och du kan välja att gå en kurs i mental träning digitalt eller fysiskt på plats. Fördelar och nackdelar finns med båda alternativen och det gäller att du hittar den formen som passar dig bäst.

Verktyg

I en mental träning kurs kommer du få bra verktyg att använda dig av. Mental träning är en metod för personlig utveckling, men inom metoden finns det många verktyg du kan använda dig av. Du kan välja att gå en kurs för att uppnå bättre psykisk hälsa, men också för att kunna uppnå prestationsinriktade mål.

De många fördelarna

Fördelarna med mental träning är många. Framför allt är det förstås att det är en metod som kan få dig att må bättre och leva ett lyckligare liv. Men det kan även hjälpa dig att uppnå mål du inte trodde var möjliga. En annan fördel är att inom mental träning lär du dig att hjälpa dig själv. Du kommer alltså inte vara beroende av att någon annan ska vara din räddning. 

Självcoaching tips

Du kan börja med mental träning redan idag och du behöver inte gå en kurs i ämnet först. Använd dig istället av självcoaching. Läs gärna böcker inom ämnet för att utveckla din kunskap och få mer kött på benen om hur du kan coacha dig själv inom mental träning. Självcoaching är en viktig del av mental träning, och i slutändan går det ut på att du ska kunna styrka din egen mentalitet.

1. Börja tänk positivt

Inom mental träning är det viktigt att du tror på dig själv och att du har förmågan att klara av någonting. Börja därför med att tänka överdrivet positivt. Till en början kan du verkligen behöva överdriva känslan, det är nämligen lätt att du bara tror på hälften av det du själv tänker på.

2. Utsätt dig för obekväma situationer

Mental träning handlar om att kunna växa och utvecklas, och det kan du aldrig göra om du inte går utanför din befintliga zon. Därför behöver du träna på att känna dig bekväm inom det obekväma. Du vill komma till ett stadium där det känns okej och accepterande att det känns obekvämt.

3. Uppmärksamma hur du pratar med dig själv

En viktig del är att faktiskt vara snäll mot dig själv och att tro på dig själv. Många har ett långt mönster av destruktivitet där vi är vana att tala illa om oss själva och klanka ner på oss själva. Det första du behöver göra är därför att uppmärksamma hur du faktiskt pratar med dig själv. Läs mer här om vikten av en positiv självkänsla och var du kan få hjälp av hälsovården.

4. Börja förhålla dig till tid mer objektivt

Leva i nuet och inte hela tiden fundera på vad som kommer att ske eller vad som har skett. Ett bra sätt är att börja förhålla dig till tid mer objektivt, och utan att lägga en värdering i tid. Tid är någonting vi kan använda oss av, men är inget som ska styra oss.