Effektiv träning på utegym

För att hålla en god fysik är det viktigt med träning och bra kosthållning. För det behöver du inte teckna ett gymabonnemang eller anpassa ditt liv efter strikta dieter. Effektiv träning på utegym är ett perfekt sätt att gå ner i vikt och bygga starka muskler. Med en hälsosam kropp får du möjligheten att njuta av livet fullt ut.

Utegym - redskap

Utegym är ett perfekt sätt att träna upp din styrka ute i den friska luften. Du får möjlighet att anpassa nivån på träningen utifrån dina personliga förutsättningar samtidigt som du utmanar dina muskler att arbeta hårdare för varje träningspass. För att komma i gång med träning på utegym behöver du ha rätt utrustning. Har du själv plats för effektiva träningsmaskiner kan du bygga ett eget utegym. Du kan välja mellan träningsredskap med manuellt motstånd eller en klassisk träningsutrustning för styrketräning. Med anpassade träningsmaskiner kan du bygga ett utegym. Lappset.se ger flera bra träningsutrustning och redskap för utegym.

Utegym - utrustning med bäst kapacitet

Så vilken utrustning för utegym är bäst att börja med? Du behöver fokusera på ditt mål med träningen. Vill du bygga muskler är det bäst att börja med maskiner som hjälper dig att träna de stora muskelgrupperna. Dessa går att anpassa till din kropp med justering på motstånd som du väljer utifrån dagsformen. Exempel på utegymsutrustning:

Maskin för knäböj

Utegym är ett perfekt sätt att träna upp din styrka ute i den friska luften. Du får möjlighet att anpassa nivån på träningen utifrån dina personliga förutsättningar samtidigt som du utmanar dina muskler att arbeta hårdare för varje träningspass.

 

 

Maskin för bänkpress

Med hjälp av denna maskin för utegym stärker du dina axlar, bröst och baksidan av armar. Du lägger dig ned på bänken med rak rygg och axlar lätt pressade nedåt. Sedan tar du tag i båda handtagsgreppen ovanför ditt huvud och pressar handtagen uppåt. Håll positionen med lätt böjda armar i några sekunder och pressa sedan nedåt med kontrollerad rörelse. Upprepa övningen 10-15 gånger.

 

Maskin för latsdrag

Denna maskin för utegymmet hjälper dig att stärka din rygg och bygga muskler på framsidan av armar. Sittandes på bänken pressar du bröstkorgen mot den tvärgående utrustningsdynan, tar ett stadigt grepp om handtagen ovanför ditt huvud och pressar nedåt så att dina armar kommer i brösthöjden. Här är det viktigt att vara rak i ryggen och pressa axlarna nedåt när du gör rörelsen. Upprepa övningen 10-15 gånger.

Mer inspiration på effektiv träning på utegym hittar du på Baaam.se

Effektiv träning för fettförbränning

Vill ha en effektiv träning för fettförbränning ska du satsa på högintensiv träning cirka 3-4 gånger i veckan. Det viktigaste här är att få upp pulsen så att du känner av din mjölksyra. En högintensiv träning sker i intervaller där du varierar ditt maxtempo och vila. Du upprepar denna princip i omgångar under cirka 30 minuters tid. För inspiration till effektiv träning för fettförbränning se video nedan:

Funktionell träning utomhus - övningar

Du kan givetvis göra ett lättare träningspass utomhus utan maskiner och annan utrustning. Använd din egen kropp och anpassa träningsövningar efter dina fokusområden. Du kan även kombinera styrkeövningar med konditionsträning. Ett sådant träningspass kan se ut enligt följande:

Jogga i ett lättare tempo

10 min

Bulgariska utfall (varje ben)

10 x 3

Armhävningar

10 x 3

Squats

20 x 3

Jumping jacks

1 min

Planka

20 sek

Gör alla ovanstående övningar (förutom jogging) direkt efter varandra. Vila sedan i cirka 5 minuter och upprepa samma träningsmönster 2-3 gånger till. Avsluta med stretchning och drick lite extra vatten.